Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Protecció Civil activa en alerta el pla INFOCAT per l’elevat risc d’incendi forestal

Protecció Civil activa en alerta el pla INFOCAT per l’elevat risc d’incendi forestal

El risc d’incendi forestal es concentra sobretot a les Terres de l’Ebre, les comarques de Lleida, Tarragona, Penedès, Garraf i l’Empordà, per la combinació del vent i les humitats baixes.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dijous al matí en Alerta el Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) davant el risc d’incendi forestal previst per aquests dies degut a un episodi de vent i baixada d’humitats.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, avui dijous comença l’entrada de vent de Ponent i també de Mestral i Tramuntana, que farà baixar les humitats relatives. Aquesta tarda també s’esperen ruixats dispersos al quadrant nord-est i aïllats a la resta del Pirineu i del sector central del litoral i prelitoral.

Aquest divendres, el vent es reforçarà sobretot a les Terres de l’Ebre, l’Empordà i les comarques del sud del camp de Tarragona, i les humitats també seran molt baixes. Dissabte el vent començarà a afluixar una mica, pujaran les temperatures, i es preveu que ja sigui el darrer dia de l’episodi de risc.

Des de Protecció Civil es demana a la ciutadania extremar les precaucions prop de zones boscoses, i en cas de veure foc o fum trucar ràpidament al telèfon 112.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: