Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Protecció Civil activa l’alerta del Pla Infocat per l’elevat risc d’incendi forestal

Protecció Civil ha activat aquesta nit la fase d’Alerta del Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya davant del risc d’incendi forestal previst a partir d’avui i els propers dies.

Segons el Departament d’Acció Climàtica durant la setmana gran part del territori s’assolirà nivells molt alts de perill d’incendi i puntualment el perill podria ser extrem.
Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, la setmana seguirà amb temperatures molt altes acompanyades d’un descens acusat de la humitat relativa. Aquesta situació sostinguda durant tota la setmana, els pics de calor que hem patit aquest estiu i la sequera acumulada fan que estiguem davant d’una setmana crítica pel que fa al risc d’incendi.
Des de Protecció Civil es demana a la ciutadania extremar les precaucions prop de zones boscoses, i en cas de veure foc o fum trucar ràpidament al telèfon d’emergències 112.
Per la seva banda, el Cos d’Agents Rurals, davant aquesta situació, activa el nivell màxim del Pla Alfa, el nivell 3, a un total de 70 municipis de 13 comarques de Catalunya. En aplicació del nivell 3 del Pla Alfa, es restringeix l’accés a 7 espais naturals de Catalunya, entre els que es troba el Parc del Garraf. Es recomana no freqüentar les zones forestals i espais naturals, especialment en les hores de màxima insolació. I es recorda que està prohibit fer foc i qualsevol activitat amb risc d’incendi. En cas de detectar alguna negligència o una columna de fum, cal alertar de la situació a través del telèfon 112.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: