Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’anada a ofici del dia de Sant Fèlix ha tornat a ser molt participativa

Des de primera hora, abans de les nou del matí, ja hi havia gent esperant a les escales de la Basílica de Santa Maria per veure l’anada a ofici.

Un acte que en els darrers anys ha anat sumant cada cop més participació.

El Drac, que per Sant Fèlix és la peça original, ha fet entrada a la plaça encapçalant el seguici festiu i seguit del Ball de Diables i el Ball d’en Serrallonga. L’Àliga, els Gegants, els Nans i els Capgrossos també feien la seva entrada a plaça seguits del Ball de Cotonines. La resta de balls han anat entrant fins l’arribada del Ball de la Moixiganga. Tot seguit han entrat els Falcons, les colles castelleres, tant les locals com les convidades a la diada de Sant Fèlix, i la banda de música de Cardona.

A les deu del matí ha tingut lloc la ballada conjunta i els pilars de les colles castelleres i els Falcons. Els de la faixa verda els han aguantat alçats una bona estona arrencant els aplaudiments del públic, tot i un petit ensurt al final.

Minuts més tard, les colles castelleres han fet el pilar davant el monument als castellers de Josep Cañas.

Abans d’entrar els balladors i balladores a ofici, les peces han estat col·locades davant del Palau Baltà perquè les famílies les poguessin veure de prop i fer-s’hi fotografies.

El Joan Català i la seva família han aprofitat per fer-se unes fotos amb les peces. Anaven uniformats amb una samarreta protagonitzada per l’estampa de Foix Cervera.

L’estampa de Sant Fèlix també ha aparegut en sortir d’ofici, quan diferents persones col·laboradores de la Festa Major la repartien en forma d’estampeta entre els assistents. L’estampeta ha estat editada pels administradors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: