Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La pluja ha complicat les diades del Catllar i l’Arboç

No ha permès als Castellers de Vilafranca tirar endavant amb tots els seus objectius abans de Sant Fèlix

La Diada de la festa major del Catllar, dissabte a la tarda, va quedar suspesa a la segona ronda a causa de la pluja. Tot i això, per Carles Mata la diada va servir per fer un pas endavant amb la mirada posada a Sant Fèlix.

La diada va començar, sota l’amenaça de la pluja, amb el 3d9f dels Castellers de Vilafranca, pensant-lo amb un pis més.

Tot seguit, la Colla Vella va plantar el 4de9 amb l’agulla. Els vallencs el van descarregar amb solvència. La Jove de Tarragona sortia de 3de9f que descarregaven per tancar la primera ronda. La segona començava amb el curiós 9de8 dels Verds.

A partir d’aquí, la pluja va fer acte de presència amb més intensitat. La Vella va desmuntar un 4de9f i va passar ronda. La Jove de Tarragona va desmuntar un intent de Torre de 9 amb folre i a partir d’aquí la diada es va suspendre definitivament per la pluja.

Això passava dissabte, i aquest diumenge la pluja també va fer de les seves a l’Arboç. Una pluja que va sembrar de dubtes l’organització.

Primer es va anunciar la diada dins l’església, després amb l’oposició del mossèn i els dubtes per aspectes de seguretat es va allargar la decisió, de manera que amb una pausa del mal temps es va optar finalment, i tres quarts d’hora més tard del previst es va iniciar la jornada a la plaça.

Els Castellers de Vilafranca van obrir plaça descarregant un 3de9f que pinta maneres per al 3 de 10fm, que volen presentar per Sant Fèlix. A la segona ronda van carregar el primer 4de9f i l’agulla en el quart intent de la temporada.

La construcció va pujar bé, però després de la primera aleta l’estructura va començar a patir. El van defensar fins a deixar el pilar sol, i quan semblava que ja l’havien assolit va caure el pilar, deixant la construcció en carregada. El tercer castell dels Verds va ser el 4de9f, que van desmuntar en dues ocasions i van descarregar al tercer intent i quan la pluja ja començava a caure fort.

La Colla Vella va fer un plantejament prudent. Va descarregar amb solvència els 3 i 4de9 folrats. Però no va poder amb el 5de8, que van haver de desmuntar i en torn de repetició van descarregar el 4de8 amb l’agulla.

Verds i Vella es veuran les cares aquest dimecres a Vilafranca junt amb la Joves de Valls i els Minyons de Terrassa.

Fotografia: Castellers de Vilafranca

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: