Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La mort de Xavier Gramona deixa el món vitivinícola consternat

La mort de Xavier Gramona deixa el món vitivinícola consternat

Nascut al 1959, Gramona va morir aquest divendres al migdia per complicacions cardiovasculars derivades d’una caiguda, segons publiquen diversos mitjans.

Xavier Gramona formava part de la cinquena generació del celler sadurninenc Gramona juntament amb el seu cosí Jaume i era un referent i una figura cabdal del món vitivinícola.

Va ser un dels impulsors i primer president de la marca col·lectiva Corpinnat que, al 2018, va abandonar el paraigua del Cava. Aquell any, a l’abril, nou cellers de rellevància, amb Gramona al capdavant —Llopart, Torelló, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Can Feixes, Júlia Bernet i Mas Candí— van decidir deixar la DO Cava i crear el segell Corpinnat. La marca naixia amb la voluntat de distingir els grans vins escumosos elaborats al cor del Penedès, a partir de raïm 100% ecològic recollit a mà i vinificat íntegrament a la propietat.

Des del món vitivinícola són moltíssimes les veus que han transmès la seva consternació de la mort de Gramona. La directora de l’INCAVI, Alba Balcells, ha compartit a les xarxes socials la seva consternació destacant de Gramona que era un “home de valors, elegància, qualitat humana i talent”.

Foto: Gramona

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: