Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Corpinnat confirma la tendència creixent del valor dels seus escumosos

Ha baixat la venda d’ampolles però amb un increment del preu mitjà per ampolla i la facturació total.

La marca col·lectiva d’escumosos ha obtingut un increment del 9% del preu mitjà per ampolla respecte al 2022. Al llarg d’aquest any passat ha registrat un increment de la facturació global de l’1,6% respecte a l’any anterior, malgrat el descens del 6,2% de les vendes en ampolles. S’han comercialitzat un total de 2 milions 280 mil ampolles durant el 2023.

Els cellers emparats sota la marca han incrementat la facturació global, durant el 2023, en més de mig milió d’euros, assolint els 26,4 milions d’euros. Majoritàriament han optat per una estratègia comercial conservadora, en el context econòmic del moment, i han prioritzat el manteniment dels estocs d’ampolles en criança a la cava, per fer front al descens de la producció i poder garantir les vendes futures. Cal recordar que els cellers de Corpinnat només fan servir vins de producció pròpia i vinyes d’un territori clarament acotat.

Durant el 2023, s’ha registrat un rendiment mitjà a la vinya de 4.770 kg/ha, una xifra inferior a la de 2022, a causa de la sequera que afecta la vinya al Penedès. Precisament, aquesta és una de les principals preocupacions dels viticultors i elaboradors de la marca col·lectiva. A la verema de 2023 es van collir 5,9 milions de quilos.

Durant aquest any passat ha crescut el nombre de viticultors independents un 17% i ja són 148 els viticultors que aporten raïm a Corpinnat, a un preu mínim garantit per reglament de 85 cèntims el quilo per a aquest any, però que s’ha acabat pagant a una mitjana d’un euro amb quatre cèntims el quilo.
Corpinnat exporta un 19% de la seva producció total a 66 països de tot el món, entre els quals destaquen Alemanya, Canadà, Dinamarca, EUA, el Japó, Noruega, Països Baixos, Regne Unit, Suècia i Suïssa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: