Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cuina italiana de l’Abruzzo ha estat protagonista del primer cap de setmana del Most

D’altra banda divendres es va fer entrega dels Premis Honorífics Most In memoriam a Xavier Gramona i Carlos Esteva.

El Most Festival Internacional de Cinema del Vi està celebrant la seva 12a edició, des del dijous de la setmana passada i fins aquest proper diumenge al Penedès. La cita anual que uneix la cultura del vi amb l’audiovisual, aposta aquest any per la filosofia slow aplicada a la viticultura i mira també cap a la gastronomia i l’alimentació a través de la cuina de proximitat. Cada any hi ha un país convidat i en aquesta ocasió és Itàlia. Aquest diumenge al migdia la plaça Jaume I de Vilafranca va acollir un dinar popular proposat per Slow Wine Italia, que permetia tastar una mica de la gran riquesa gastronòmica i vínica del la regió italiana de l’Abruzzo.
Abans del tast gastronòmic, en un acte conduit per la periodista Laia Paretas, la coordinadora de Slow Wine, Maddalena Schiavone, va explicar el seu projecte, acompanyada pel redactor de la guia de vins Slow Wine, Jonathan Gebser, que va donar pas a les explicacions de tres productors de vins de la zona de l’Abruzzo. Tot seguit es va projectar el documental ‘Rupi del vino’, d’Ermanno Olmi, en el que s’explica la filosofia que defensa els vins bons, polits i justos.
Posteriorment a la plaça Jaume I hi havia una mostra gastronòmica.
La coordinadora de Slow Wine, Maddalena Schiavone, ens donava detalls del menú.

D’altra banda el responsable d’activitats del Most i del Vinseum, Jordi Ribas, destaca que enguany la vinculació d’Itàlia amb el festival ha vingut donada per la relació amb Slow Food.

D’altra banda el divendres l’auditori del Vinseum acollia la primera sessió Collita, en el transcurs de la qual l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, i el codirector del Most, Xavier Fornos, van fer entrega dels Premis Honorífics Most In memoriam a Xavier Gramona i Carlos Esteva.
També es va estrenar el documental ‘La contraetiqueta. El que es beu i el que es veu.’ Un treball dirigit per la sommelier, Clara Isamat.

L’any 2020 diversos cellers van rebre una denúncia perquè a l’etiqueta dels vins hi havien posat el nom del seu poble i, amb la llei a la mà, no ho podien fer. Això va provocar el naixement del Gremi de Vinyataires Lliures i, de retruc, aquest documental de Clara Isamat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: