Dissabte, 27 d'abril de 2024

Ibrahim Chakir finalitza 24è a la marató del Mundial de Budapest

El vilafranquí va aguantar el ritme dels capdavanters des de l’inici, fet que el va perjudicar al últims kilòmetres. Chakir i la selecció espanyola, dins del top 25 mundial.

Ibra Chakir finalitzava en una brillant 24a posició a la marató del Mundial de Budapest, celebrada aquest diumenge al matí. Gran resultat pel vilafranquí, que va començar la prova intentant aguantar el ritme dels capdavanters, l’ugandès Kiplangat, que va ser campió, el kenià Kiplagat, el ruandès Hakizimana, el japonès Yamashita i l’italià Chiappinelli.

L’equip espanyol, format per Chakir, Lamdassen i Novales va aconseguir classificar els seus atletes dins del top 25, una fita que només Kenia ha aconseguit en aquesta prova de marató.

Pel que fa a Chakir, el fondista creuava la meta amb un temps de 2hores 13 minuts 44 segons. El tram final de la prova es va fer una mica bola per l’Ibra, que a partir del km 36 va començar a pagar les conseqüències de la calor i la humitat que es vivia durant la matinal hongaresa i el fort ritme de l’inici de la cursa.

A partir d’aqui, Ibra Chakir viurà un parèntesi competitiu, descartant la participació al mundial de mitja marató, del mes d’octubre. La propera gran cita serà al febrer, a la marató de Sevilla, amb l’objectiu d’aconseguir un bitllet pels Jocs Olímpics de París, a l’agost del 2024.