Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Controvèrsia entre Administradors i Parròquia per l’estampa de Sant Fèlix

En declaracions a Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca, Xavier Aymerich assegura i sosté que van ser els Administradors qui van proposar l’alternativa de canviar l’estampa en l’Ofici.

La Parròquia no repartirà l’estampa de Sant Fèlix a l’Ofici del dia 30 ni tampoc es repartirà al fulletó dels Goigs. Aquesta és la notícia que va centrar ahir a la tarda l’actualitat vilafranquina i que es va publicar des de Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca, sempre amb fonts contrastades com és el rector de la basílica de Santa Maria, Xavier Aymerich, qui va explicar fil per randa tot el que s’apunta en la informació.

Des de Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca ens vam posar en contacte ahir a la tarda de forma insistent amb els administradors per poder donar la seva versió, però no van voler fer cap declaració. De fet, van comprometre’s a tornar-nos la trucada en un breu espai de temps, cosa que no van fer sinó que van publicar directament un vídeo-comunicat a xarxes socials a dos quarts de dotze de la matinada.

En el seu vídeo els administradors desmenteixen obertament a Xavier Aymerich i, de fet, apunten que va ser la Parròquia qui es va posar en contacte amb ells per demanar una alternativa. Jacques Planas és un dels administradors.

En el comunicat els administradors també volen deixar clar que l’estampa oficial que es posarà a la venda serà la de de Foix Cervera, cosa que en cap moment de la notícia de Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca es posa en dubte sinó que el que s’apuntava en la informació era que la Parròquia no la repartiria durant l’Ofici.

Per la seva banda Xavier Aymerich vol posar sobre la taula que entén que els administradors estan vivint una situació molt complicada però vol deixar clar que van ser ells qui van plantejar a la Parròquia una alternativa a l’estampa oficial. Xavier Aymerich és el rector de Santa Maria.

Aymerich apunta que la Parròquia no va tenir temps de prendre cap decisió sobre l’estampa perquè van ser els administradors qui es van avançar amb la proposta alternativa.

Xavier Aymerich lamenta el comunicat dels administradors i creu que la Festa Major ha de ser un moment de bon agermanament i per compartir diferents sensibilitats. Així mateix, expressa que també vol donar el tema per tancat.

Finalment apuntar que en la notícia de Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca en cap moment es va comentar res d’una reunió a tres bandes entre ajuntament, administradors i parròquia.

El que sí explica Xavier Aymerich és que el dia 16 d’agost se celebra la reunió de la comissió parroquial de la Festa Major durant la qual, entre d’altres temes, segurament es parlarà de la controvèrsia generada per l’estampa però ja no hauran de prendre cap decisió perquè aquesta ja està presa acceptant l’alternativa, insisteix, presentada pels administradors.

Des de Ràdio Vilafranca i Penedès Televisió rebutgem els atacs sense fonament que hem rebut per part dels administradors, lamentem la seva negativa a explicar-nos la seva versió per poder-la incorporar a la informació d’ahir i deixar clar que continuarem informant de totes les notícies que facin referència a la més típica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: