Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 31 d’agost els balls de lluïment i l’actuació dels Falcons guanyen protagonisme

Primer han tingut lloc els balls de lluïment i els versos dels Diables i tot seguit l’actuació dels Falcons.

A les 11 i 10 minuts el Drac ha enfilat el carrer de Santa Maria per entrar a plaça i iniciar d’aquesta manera l’actuació de lluïment dels balls. Primer han anat circulant, un per un, amb l’entrada a plaça, i després ha estat la Banda de Música de Cardona la que ha interpretat l’himne dels Segadors per donar pas a l’entrada a plaça dels Falcons, i tot seguit a l’actuació dalt de l’empostissat.
El Drac a dalt, els Gegants a baix a plaça, l’Àliga que també ha pujat a dalt, els Nans a plaça i els Capgrossos i les Cotonines a dalt.

Era un quart d’una del migdia i arribava el torn del Ball de Diables, que abans dels versots han escenificat el Sainet. Desprès dels diables, han pujat també a l’escenari de resta de balls, començant per les Panderetes, i tot seguit ha estat el torn d’un altre dels balls parlats, el Serrallonga.
Desprès han entrat a escena els Pastorets. Els següents en ballar han estat els Cercolets, Ball Pla, Figuetaires. Uns Figuetaires que commemoren els 160 anys de la seva primera referència. Un dels moments emocionats ha estat quan han fet el puntal.

Després ha estat el torn dels Bastoners. Els membres de l’XI colla que ballen per última vegada aquest 31 d’agost. Per això han fet un comiat especial, saludant a la plaça des de l’empostissat.
A la recta final de l’actuació dels balls han arribat els Panderos i finalment les Gitanes amb els versos, també crítics, irònics i potser no aptes per a tots els públics.
Acabada l’actuació dels balls ha estat el moment dels Falcons.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: