Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La reparació de l’àngel del campanar, afectat per l’esclafit, pendent de començar

La reparació de l’àngel del campanar, afectat per l’esclafit, pendent de començar

L’esclafit va torçar l’àngel que hi ha al capdamunt del campanar de Santa Maria i va fer caure un element ornamental del campanaret dret.

Ja està decidit el projecte que ha de servir per reparar els desperfectes que va ocasionar l’esclafit el passat 31 d’agost del 2022 a la Basílica de Santa Maria. L’esclafit va torçar l’àngel que hi ha al capdamunt del campanar de Santa Maria i va fer caure un element ornamental del campanaret dret. Després de gairebé un any, la comissió Santa Maria 2020 ja ha aprovat el projecte d’obres que durà a terme la mateixa empresa que està fent els treballs de restauració de la basílica. Es tracta d’un pressupost d’aproximadament 50.000 euros. L’assegurança cobreix fins a 9000 euros i la resta es finançarà amb l’ajut del bisbat i l’ajuntament. Ho explica mossèn Xavier Aymerich.

Segons explica Aymerich, el primer que es va fer va ser assegurar que l’estat d’aquests elements no suposava cap perill pels ciutadans. Tot i que voldrien començar els treballs abans de Festa Major, encara no hi ha data concreta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: