Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El patrimoni arquitectònic de Vilafranca atrau turisme local, comarcal i estranger aquest estiu

Entre els espais més visitats està la cripta de Santa Maria, el seu campanar o l’Església de Sant Francesc.

Aquest cap de setmana de pont d’agost Vilafranca ha rebut turisme local i de fora de les nostres contrades en diferents activitats relacionades amb el patrimoni arquitectònic. Dissabte van ser molts els turistes que visitaven la cripta de Santa Maria. El Joan Manel Duque és el responsable d’obrir la cripta cada dissabte.
Des de fa 2 anys la cripta obre cada dissabte, abans només ho feia per Festa Major.

Al voltant de 100 persones visiten cada dissabte la cripta de Santa Maria. Un dels visitants del passat dissabte era el Toni Martínez Morales de Barcelona.

El Robert De Pablos és de Tarragona i coneix Vilafranca, sobretot, pels castells i el vi però valora també el seu patrimoni arquitectònic. Dissabte aprofitava la seva visita per entrar a la cripta de Santa Maria.

A banda de la basílica de Santa Maria, els turistes també aprofiten per visitar l’església de Sant Francesc així com el seu retaule de la Mare de Déu i Sant Jordi. L’església de l’antic convent dels franciscans és un edifici gòtic de finals del segle XIII d’un gran valor arquitectònic, artístic i històric. En una de les capelles s’hi exposa el conegut retaule de la Mare de Déu i Sant Jordi, una joia de l’art gòtic català de finals del segle XIV, atribuït a Lluís Borrassa. Un visita que també es pot fer cada matí de dissabte.
Ja als vespres de dissabte, és tot un èxit la visita amb posta de sol al campanar de Santa Maria. La Sònia Garcia és la guia de la visita.
Garcia explica que el perfil de visitants és sobretot local i comarcal.
Al voltant de 20 persones poden accedir a les visites al campanar. Una d’aquestes persones el passat dissabte era la Nuria Olivella que era el primer cop que hi pujava i va quedar molt contenta amb l’experiència.

Les visites de posta del sol al campanar tenen lloc tots els dissabtes d’agost, setembre i els tres primers dissabtes d’octubre. Per fer coincidir la visita amb la posta de sol els horaris varien. A l’agost les visites comencen a les 20h, al setembre a les 19h i a l’octubre a les 18.30h.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: