Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Uns 330 alumnes inicien avui les PAU, íntegrament en dos instituts de Vilafranca

L’Eugeni d’Ors i el Milà i Fontanals acullen aquestes proves, que per primer cop es fan íntegrament en centres vilafranquins per els estudiants de la comarca.

A les 8 del matí han obert les portes els instituts Eugeni d’Ors i Milà i Fontanals de Vilafranca per tal d’acollir els alumnes de segon de batxillerat que han de fer les Proves d’Accés a la Universitat. L’Eugeni és el primer any que acull aquestes proves, mentre el Milà ja ho ha fet en cursos anteriors de manera puntual. Rebeca Menchón és la directora del Milà

Des del Eugeni d’Ors, la cap d’estudis de batxillerat Imma Cuscó, destacava que van rebre la notícia amb il·lusió i considera que ja tocava que la capital de l’Alt Penedès pogués oferir aquesta possibilitat als seus alumnes.

Ambdós centres han de combinar aquests tres dies la seva activitat habitual amb aquestes exàmens, i per tant s’han fet alguns canvis. En el cas del Milà, el fet que sigui una setmana on alguns alumnes són fora i altres estant fent recuperacions els ha ajudat. Magda Aguiló és coordinadora de batxillerat i responsable de les PAU al Milà

A l’Eugeni sí han fet algunes modificacions d’horaris i canvis d’aules, per mirar de facilitar que els nois i noies que fan aquestes proves tinguin el màxim de tranquil·litat. Clara Cabrera, secretaria de l’institut Eugeni d’Ors i Imma Cuscó ho expliquen.

De fet, des dels instituts es busca col·laborar al màxim amb els organitzadors de les PAU. Magda Aguiló.

En cada centre hi ha també vocals dels centres que acaben sent un referent per els alumnes que estan fent els exàmens. Francesc Rodríguez és el vocal de les PAU del Milà i Fontanals.

A l’institut Milà i Fontanals han iniciat les PAU 164 alumnes, repartits en 9 aules diferents, i que a banda del mateix Milà venen de l’Institut Nou de Vilafranca i el Foix dels Monjos; mentre que a l’Eugeni d’Ors són 174 també repartits en 9 aules i que a banda de l’Eugeni han fet el batxillerat al Montagut i a l’Alt Penedès.

Uns nois i noies que es mostraven nerviosos a primera hora, i que després de fer els primers exàmens de llengua castellana i literatura explicaven com havien viscut aquestes primeres hores de les PAU. L’Edna Sivill i la Irina Vallejo han fet el batxillerat al institut El Foix de Santa Margarida i els Monjos

Poder fer els exàmens a Vilafranca és una bona notícia, ja que els evita desplaçaments i els permet anar a casa o poder repassar amb més tranquil·litat de cara als exàmens de la tarda. Pau Balaguer, estudiant també de l’institut El Foix, destaca la comoditat.

Per davant tenen tres jornades d’exàmens en els quals s’acaba decidint una part important de la nota que els ha de servir per veure si poden o no entrar en els estudis universitaris que tenien pensants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: