Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tot per decidir a una setmana del ple de constitució de l’Ajuntament de Vilafranca

Dotze dies després de les eleccions a Vilafranca encara no s’ha aclarit si el govern començarà el mandat en minoria.

Aquest divendres s’ha fet la segona tertúlia de La Rambla a Penedès TV i Ràdio Vilafranca després de les eleccions, amb participació de representants dels grups municipals. En aquesta ocasió amb el socialista Francisco Romero, Txus Magallón de la CUP i Montse Romagosa de Vilafranca en Comú.

Evidentment el tema principal ha estat la política de pactes. Romero ha recordat que sent la força guanyadora de forma clara té el dret i el deure de liderar les negociacions per conformar un govern. Ha assenyalat que el seu objectiu és treballar amb una línia municipalista i confrontar programes per trobar línies d’acord que donin estabilitat. Aquesta setmana s’ha reunit amb representants de els altres grups i tot i que queden reunions pendents per la setmana vinent apunta que, a dia d’avui el més provable és que la legislatura comenci amb un govern en minoria.

Per la seva banda el cupaire Txus Magallón ha explicat que per coherència amb el que havien dit en campanya no donaran suport a un govern ni del PSC ni de Junts. Magallón apunta que Vilafranca té molts reptes per endavant i que el que cal és que tots els grups es posin a treballar per tirar-los endavant. La normativa marca que si cap candidat assoleix la majoria absoluta, serà alcalde qui tingui més regidors. Però des de la CUP recorden que si en el futur el govern no aconsegueix tirar endavant sempre queda la possibilitat d’una moció de censura.

Per la seva banda Montse Romagosa, de Vilafranca en Comú, ha insistit en destacar que els resultats electorals han donat una majoria clara a les polítiques d’esquerres. Ha remarcat que PSC, ERC, CUP i VeC sumen 16 dels 21 regidors.

En conclusió de la tertúlia es pot dir que no hi ha res decidit en ferm però que, ara com ara, tot apunta cap a un govern del PSC en minoria de 8 regidors, que haurà de buscar complicitats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: