Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
S’inaugura l’exposició ’50 dones viticultores del Penedès’ amb fotografies de Maria Rosa Ferré

S’inaugura l’exposició ’50 dones viticultores del Penedès’ amb fotografies de Maria Rosa Ferré

L’acte inaugural tindrà lloc a les 8 del vespre d’aquest dissabte 1 de juliol a la Capella de Sant Joan

Un total de trenta-una fotografies de dones que tenen com a ofici la pagesia al Penedès serà el contingut de l’exposició que Maria Rosa Ferré presentarà aquest proper dissabte a la Capella de Sant Joan. Les protagonistes d’aquesta exposició són dones valentes, que porten el tractor i tota mena de maquinària, que llauren, poden, emparren filferros, esporguen i cullen; dones que surten de casa quan encara és fosc per anar a la vinya, al mercat o a l’hort i que tornen quan el sol es pon; dones que traginen i van a descarregar la verema, portant milers de quilos de raïm, amb tractors de mides impossibles, de dia i de nit; dones que estimen la terra, que porten, administren o treballen en explotacions agrícoles, que dirigeixen cases rurals, que estan al capdavant de cellers i laboratoris, que van on sigui a vendre els seus productes, que estan als consells rectors de cellers i cooperatives… i que, a més, cuiden fills, pares, avis, i encara tenen temps per formar-se, per gaudir, per compartir i per ser felices.

L’artista

Maria Rosa Ferré Galimany va néixer i viu a Vilafranca del Penedès. Va estudiar Publicitat, Relacions Públiques i Protocol i va treballar durant quaranta anys a Caixa Penedès, on va exercir diferents càrrecs de responsabilitat. És va iniciar al món de la fotografia als set anys. És totalment autodidacta i es dedica plenament a la fotografia des de l’any 2009; ha guanyat 186 premis i ha realitzat 49 exposicions.

Les seves fotografies apareixen en deu llibres, ha col·laborat amb alguns mitjans de comunicació i ha realitzat diversos treballs de recerca.

Ha estat fotògrafa voluntària en molts esdeveniments, ha col·laborat en alguns projectes solidaris i ha estat en diverses ocasions jurat de concursos. L’any 2016 va rebre el Premi Talent Femení de l’Associació Empresarial del Penedès-Garraf, per la seva trajectòria professional.

Acte inaugural i horaris de visita

L’acte inaugural tindrà lloc a les 8 del vespre d’aquest dissabte 1 de juliol i serà conduït per la periodista Judit Benages. Hi assistiran l’Alcalde de Vilafranca, FranCisco Romero, la regidora de Cultura, Àngels Dalmau, i el president de Tastavins Penedès, Max Margalef.

L’exposició es podrà visitar fins al diumenge 16 de juliol en horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h.

Excepcionalment els dies 7, 8 i 9 de juliol coincidint amb els dies del festival Vijazz la Capella de Sant Joan romandrà oberta fins a les 22h.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: