Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’exposició ‘129 Vides’ marca el camí del nou Vinseum

Divendres quedava inaugurada al Vinseum l’exposició ‘129 Vides. De quan la pesta negra va arribar a Vilafranca’.

La mostra vol donar a conèixer una part important del jaciment arqueològic que va aparèixer durant les obres de construcció del nou edifici del museu.

Amb l’enderrocament de l’edifici de Cal Pa i Figues, l’estiu de 2018, va emergir inesperadament una necròpolis medieval improvisada per l’arribada de la pesta negra i de la qual s’han recuperat les restes de 129 persones. Gràcies a la feina dels equips d’arqueologia, antropologia i genètica i utilitzant metodologies d’última generació, aquestes 129 persones es converteixen en testimonis de la vida a mitjan segle XIV a Vilafranca.

Mentre el museu es prepara per a la inauguració del nou Vinseum, l’exposició es converteix en un «homenatge a una part de qui ens van precedir fa més de 500 anys» i una aproximació al que va significar la pesta negra.

Amb aquesta exposició, Vinseum comença a marcar el camí que el durà a la seva inauguració, prevista per l’octubre d’aquest any.

L’exposició ‘129 Vides. De quan la pesta negra va arribar a Vilafranca’ es pot visitar fins al març del 2025. L’entrada és gratuïta i cal fer reserva prèvia en línia en el cas dels grups.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: