Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Eugeni d’Ors fa un recorregut als seus 90 anys d’història amb una gran exposició documental

L’acte inaugural va comptar amb la presència destacada de la consellera d’Educació de la Generalitat, Anna Simó i els cinc comissaris de la mostra.

La capella de Sant Joan acollia divendres passat l’exposició «Guixos, pissarres i aules. 90 anys d’educació secundària pública a l’Institut Eugeni d’Ors».

La mostra, que planteja un recorregut històric del centre vilafranquí des dels anys trenta, va ser inaugurada per la consellera d’educació de la Generalitat, Anna Simó, qui va acudir a Vilafranca per posar en valor els 90 anys de l’Eugeni, la seva evolució i els reptes de l’educació pública.

En concret, l’exposició fa un recorregut històric des de l’any 1933, passant per l’etapa de la dictadura, fins a l’actualitat, amb l’objectiu d’explicar els eixos històrics principals del centre d’ensenyament.

Tot plegat, a través d’un gran nombre d’objectes curiosos, fotografies, documents d’arxiu i articles recopilats pels comissaris de l’exposició Eduard Barrobés, Isabel Boada, Salvador Campamà, Mertixell Monrós i Jordi Vida, els quals han volgut que els alumnes i els professors siguin els protagonistes, tot i algunes dificultats.

A més dels comissaris, l’Eugeni d’Ors també va estar representat per alguns professors, exdirectors i l’actual directora, Verònica Arrufat, en una jornada inaugural no sols per recordar la història de l’Eugeni, sinó també la seva importància no sols a Vilafranca, sinó també al Penedès, en ser durant molt de temps l’únic centre de secundària de la comarca.

Amb tot, l’exposició dels 90 anys de l’institut Eugeni d’Ors va comptar amb una gran assistència de públic, a més de la presència en clau vilafranquina de la regidora d’educació, Gemma Romeu, i l’alcalde Fracisco Romero. La mostra estarà oberta fins al pròxim diumenge 7 d’abril.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: