Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Delegat del Govern a Catalunya es reuneix amb el Consell Regulador de la DO Cava

El delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, s’ha reunit amb membres del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Cava a Vilafranca i ha visitat Pere Ventura a Sant Sadurní.

Prieto ha reconegut la tasca que realitza el Consell «vetllant i garantint la qualitat del producte, certificant-ne l’origen i el mètode d’elaboració».

A la trobada, s’ha abordat la situació del sector tot destacant que el Cava va suposar el 25% de les exportacions de l’estat pel que fa a begudes embotellades i, de fet, és la DO espanyola que més exporta al mercat exterior.

Els viticultors han lamentat que, a conseqüència de la sequera, s’hagi perdut el 30% del volum de facturació respecte al 2019 i el Consell Regulador li ha traslladat al delegat del govern a Catalunya «la intenció de mantenir el valor de la DO Cava».

Carlos Prieto també ha visitat les instal·lacions dels cellers Pere Ventura, un grup familiar fundat el 1992 a Sant Sadurní d’Anoia, que comercialitza els seus propis vins i caves sota la protecció de la Denominació d’Origen Cava.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: