Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comencen les rebaixes d’estiu amb previsions de venda superiors a les de l’any passat

El cap de setmana va ser fluix perquè era Sant Joan, però els comerciants aspiren a tancar una molt bona campanya

Bona part de les botigues de Vilafranca van penjar dijous els cartells d’inici de rebaixes o descomptes, una campanya que tradicionalment començava l’1 de juliol però que des de ja fa uns anys s’ha avançat uns dies.

Tot i iniciar-se dijous, els comerciants creuen que el punt àlgid de les rebaixes començarà aquest cap de setmana ja que el passat dissabte van tancar perquè era festiu de Sant Joan i diumenge van obrir molt poques botigues en un cap de setmana que ja es preveia fluix a nivell de vendes.

A partir d’ara les perspectives són molt bones perquè la inflació ha apujat els preus i això, de retruc, obliga molta gent a esperar els descomptes.

Les rebaixes arriben després d’una campanya de tardor i hivern que ha estat molt bona, sobretot gràcies a les campanyes comercials i promocions.

Les botigues han començat amb descomptes d’entre un 20 i un 30% i aquests aniran incrementant-se a mesura que passin les setmanes. Des de Calzedonia confirmen que la durant la campanya d’hivern van vendre un 20% més que el 2021 i que enguany han començat, en certa manera, amb mal peu perquè la calor ha tardar en arribar i, per tant, la gent no ha comprat roba de bany fins ara. El moment de l’arribada de la calor és una de les principals diferències que han notat entre aquesta campanya i la de l’any passat, tal com comenta Ester Martí, gerent de la botiga Anther.

Tot i les previsions optimistes, Mònica Carabies considera que el comerç de Vilafranca encara té molts reptes per endavant. Aquests primers dies ha estat encara poca la gent que ha anat de rebaixes, però sí que hi ha persones que han esperat a les promocions per comprar productes que necessiten. Rocio Márquez.

Seguint en l’àmbit comercial, apuntar-vos que dissabte, tot i ser festiu de Sant Joan, es va dur a terme el tradicional mercat setmanal de Vilafranca, que va comptar, però, amb menys públic i parades de l’habitual

Els carrers i places del centre de Vilafranca estaven dissabte força buits. I és que era festiu de Sant Joan i, per tant, les botigues estaven tancades, un fet que no ajuda a l’assistència al mercat. Al mercat de dissabte gairebé només hi van assistir les parades que venen productes propis de temporada. Josep Maria Marqués és el responsable de la parada de Cal Sis Dits.

D’entre els pocs clients que havia, els semblava bé que s’hagues respectat la data del mercat de dissabte, tot i que també haurien entès un canvi perquè en ser festiu ja es preveia poca assistència

Els productors també van comentar que potser no s’havia fet prou promoció del mercat per Sant Joan i, per tant, la gent no sabia que se celebrava amb normalitat.

Pel que fa a la resta de festius de l’estiu, dimarts 15 d’agost se celebrarà amb normalitat el mercat del dimarts de la Pelegrina i els mercats pels volts de la Festa Major, quedaran de la manera següent: hi haurà mercat dissabte 26 d’agost, però no n’hi haurà dimarts 29 d’agost ni dissabte 2 de setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: