Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La jornada electoral s’està desenvolupant sense incidències rellevants

Entre els 15 col·legis electorals, repartits pels diferents barris, hi ha 44 meses amb un total de 132 persones al seu càrrec.

A les vuit del matí s’han reunit, a cada mesa dels 15 col·legis electorals de Vilafranca, el president o presidenta, els dos vocals i els suplents respectius per constituir la mesa electoral. Entre els 15 col·legis electorals, repartits pels diferents barris, hi ha 44 meses amb un total de 132 persones al seu càrrec.

L’Alba Salguero és primera vocal de la mesa que hi ha a la Casa de la Vila.

Les meses s’han constituït sense incidències remarcables, més enllà que algun suplent ha hagut de quedar-se perquè la persona titular estava excusada.

El cap administratiu del departament de Secretaria de l’Ajuntament de Vilafranca i coordinador del procés electoral, Argemí Curto, explica que les persones excusades no se saben fins al moment de la constitució de les meses.

Els representants de l’administració s’encarreguen de resoldre els dubtes que puguin sorgir en el moment de la constitució.

També estan disponibles durant la jornada per si algun ciutadà o ciutadana necessita informació.

Aquest 28M hi ha dos nous col·legis electorals a Vilafranca: els locals de les associacions de veïns del Poble Nou i el Molí d’en Rovira. Una altra novetat és que una de les meses que habitualment estava ubicada a la biblioteca Torras i Bages s’ha situat a l’Ajuntament per motius d’espai. Això ha fet que algunes persones que no s’havien adonat del canvi d’emplaçament hagin hagut de ser informades pels membres de la mesa.

En aquesta mesa, la presidenta és molt jove i els dos vocals no eren titulars.

A un altre dels col·legis electorals, a Sant Julià, hem pogut parlar amb alguns ciutadans que han votat en aquestes eleccions municipals.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, explicava aquest matí des de la plaça de la Vila que la jornada s’estava desenvolupant amb normalitat i parlava de la importància de la participació.

A Vilafranca el cens és de 28.286 electors. La comarca de l’Alt Penedès, amb 110.929 habitants i 27 municipis, té un cens electoral conjunt de 80.553 electors i amb els resultats de les eleccions municipals s’escolliran també els 33 consellers del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, a més de decidir quina formació política es queda l’únic diputat que li correspon a l’Alt Penedès dins de la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: