Dimecres, 1 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
INNOVI proposa estratègies de poda en verd per afrontar la sequera extrema en Catalunya

INNOVI proposa estratègies de poda en verd per afrontar la sequera extrema en Catalunya

Durant el període d’octubre a abril s’han recollit només 100 litres per metre quadrat de pluja al Penedès, enfront dels 350 d’un any normal.

A més, aquest dèficit s’accentua amb el fet que s’acumulen dos anys anteriors amb molta menys precipitació que la mitjana. Les pluges dels darrers mesos són insuficients per contrarestar el dèficit hídric provocat per la manca de pluja i l’elevada evaporació. La situació actual reflecteix un creixement de plantes aturat, brotades irregulars, un avançament de l’estat fenològic, un increment en el nombre de raïms, un ràpid enduriment de la base de la vegetació i en alguns casos, la manca total de brotada.

Amb aquest panorama, l’Acadèmia de Poda d’INNOVI proposa com a objectius genèrics treballar en l’equilibri de producció-vegetació de la planta a través de la poda en verd i valorar, en casos especials, fomentar la viabilitat de la planta per a anys vinents, per sobre de la producció d’aquest any. L’Acadèmia recomana una sèrie de mesures tècniques com l’eliminació de vegetació no necessària, evitar el despampolament per mantenir l’ombra del raïm, realitzar totes les operacions el més aviat possible per evitar l’aturada de la planta i donar prioritat al creixement de la brocada i sobrecoll. En casos extrems, on la viabilitat de la planta estigui compromesa, es recomana eliminar el raïm després de la floració o al principi del quallat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: