Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Carme Coma inaugura la seva exposició de ceràmica ‘El perill de les dones lectores’

L’exposició és pot visitar fins el 18 de juny a la Capella de Sant Joan.

Fins el 18 de juny es podrà visitar a la Capella de Sant Joan la recent inaugurada exposició de l’artista gelidenca Carme Coma. El treball, anomenat ‘El perill de les dones lectores’, consta d’una vintena d’escultures de gres esmaltat i gres serigrafiat cuites a alta temperatura inspirades en el llibre de Stefan Bollmann ‘Las mujeres, que leen, son peligrosas’. L’autora ha volgut plasmar la lectura com a poder transformador.

Per a Coma, a l’igual que la literatura, la ceràmica també és una eina d’expressió.
Les peces exposades tenen en comú el modelat de diferents caps femenins de maniquí, fragmentats i oberts o laminats, els quals, a través de la manipulació, permeten accedir a una part essencial de l’estructura interna de la figura utilitzant, com a recurs, imatges oníriques de dones llegint. Les imatges procedeixen de l’obra de diversos pintors, Franz Eybl, Gustav Adolph Hennig, Albert Marquet i Alexander Deineka i de la fotògrafa Eve Arnold, on es reflecteixen moments històrics diferents que tenen en comú la fascinació i el plaer per la lectura.

Carme Coma és una incansable creadora que des de l’any 1975 ha dut a terme els seus projectes artístics i educatius en l’àmbit de la ceràmica. Es va formar a l’Escola Massana de Barcelona però va continuar a Faenza en les especialitats de serigrafia, torn modelat i motlles. Durant tota la seva trajectòria ha exposat a diferents ciutats de Catalunya i Espanya, així com a ciutats europees com Zagreb, Bratislava, Brussel·les i països com Estats Units, Polònia i Corea.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: