Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Centre Vila, Ajuntament i Policia Local s’uneixen per millorar la seguretat al comerç

Després de l’increment dels furts en els darrers mesos, s’està dissenyant una estratègia transversal per augmentar la seguretat a la zona comercial.

Davant l’increment de petits delictes produït en els últims mesos, l’associació de comerciants i professionals Centre Vila, l’Ajuntament de Vilafranca i la Policia Local estan dissenyant una estratègia transversal per augmentar la seguretat a la zona comercial.

A més de millorar el sistema de prevenció, des de la Policia Local han decidit posar en marxa nous protocols per facilitar les denúncies i promoure la comunicació dels petits delictes per part dels botiguers. El projecte vol treballar en xarxa amb totes les parts implicades i va sorgir d’una reunió amb caràcter urgent entre Centre Vila, Ajuntament i Policia Local. Ho explica la gerent del Centre Vila, Yolanda Lezcano.

També s’espera la instal·lació de més càmeres de vigilància als carrers del centre, que es va anunciar fa uns mesos per aquesta primavera, i s’han dissenyat fulletons amb consells de seguretat pels establiments, sobretot per ajudar-los a mantenir els productes més segurs dins les botigues. Joan Manel Montfort és el regidor de seguretat ciutadana.

Des del consistori es demana la col·laboració ciutadana i s’explica que aquest reforç en l’àmbit comercial també s’està realitzant en altres sectors com ara la gent gran o la millora del civisme amb formació a les escoles. A més l’Ajuntament recorda que fa uns dies es van incorporar vuit nous agents per incrementar la presència al carrer, part dels quals patrullaran pel centre vila durant l’horari comercial.

La preocupació dels comerciants associats a Centre Vila prové bàsicament dels petits robatoris i furts que s’han produït en algunes botigues de Vilafranca en els últims mesos, com ara a la botiga de roba masculina Besolí. Ens ho explica la seva propietària, Laura Besolí.

Laura Besolí diu que fan el que poden per mantenir la roba segura, però que el risc zero no existeix

Finalment destacar que des del Centre Vila es demana a tots els botiguers que denunciïn qualsevol mena de delicte o intent de furt perquè és l’única manera de justificar més presència policial.

El Centre Vila, com a entitat impulsora d’aquestes mesures, es compromet a fer-ne un seguiment ben proper per si cal demanar-ne més o reforçar-ne alguna, sempre amb l’objectiu que els comerciants i els clients estiguin més segurs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: