Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Proteccio Civil manté activa l’alerta del pla Ventcat pel fort vent a l’oest de Catalunya

Proteccio Civil manté activa l’alerta del pla Ventcat pel fort vent a l’oest de Catalunya

L’Alt Penedès és una de les comarques en alerta per les ventades que està previst que s’allarguin fins dissabte al migdia.

Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres. En l’àmbit urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d’elements estructurals a la via pública.

D’altra banda, el nivell 2 del Pla Alfa també es manté actiu a la nostra comarca. El pla Alfa és el procediment operatiu establert pel Cos d’Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis, davant les situacions de perill d’incendi forestal que es puguin produir. L’activació ve motivada per la previsió de temperatures altes, humitats relatives baixes i l’entrada de vent de Ponent.

Segons les ADF, en total s’han suspès gairebé 25.000 activitats de risc d’incendi a les comarques afectades, de la meitat sud de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: