Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 12 d’abril a les 11 del matí hi haurà simulacre d’emergència al Penedès

El missatge arribarà als telèfons intel.ligents que es trobin dins l’àrea d’influència de l’emergència i s’anirà reproduint amb un to estrident mentre estigui activa

El delegat del Govern a la vegueria Penedès, David Alquézar, i la directora general de Protecció Civil de la Generalitat, Marta Cassany, han presentat aquest dijous a la tarda la prova del sistema d’alertes a telèfons mòbils que es durà a terme el matí del 12 d’abril a les 11 del matí de forma simultània a Penedès, Tarragona i Terres de l’Ebre.

Aquesta prova ha de servir per familiaritzar la població amb aquest sistema d’avisos en cas d’emergència greu que requereixi transmetre instruccions determinades a la ciutadania de forma immediata i serà la segona prova d’aquest tipus que es du a terme després de la que va tenir lloc a Lleida, l’Alt Pirineu i Aran el 28 de febrer.

A més es demana que el mateix dia de la prova s’ompli una enquesta per informar de si s’ha rebut el missatge, en quin idioma i a través de quina operadora. Aquestes dades, anònimes, serveixen per comprovar que la prova ha arribat al màxim de mòbils possible i també serveixen per millorar de cara a futures alertes.

Amb aquest nou sistema, els ciutadans de la zona afectada rebran un missatge quan s’activi una alerta davant de casos “concrets”, com un incendi o un accident natural. L’instrument no s’utilitzarà per informar ni per donar avisos de servei, sinó que només s’activarà en cas d’emergència i amb missatges molt entenedors.

El missatge arribarà als telèfons intel.ligents que es trobin dins l’àrea d’influència de l’emergència i s’anirà reproduint amb un to estrident mentre estigui activa. Cal tenir en compte que quan l’usuari premi ‘acceptar’, el missatge desapareixerà sense possibilitat de tornar-lo a llegir. Per rebre els avisos de Protecció Civil, l’aparell ha de tenir activades les notificacions de missatges d’avís per emergències.

El delegat del Govern a la vegueria, David Alquézar, ha explicat que s’han reunit amb els alcaldes per explicar-los com funcionarà aquest simulacre i fer que així aquests també puguin informar a la ciutadania

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: