Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La delegació territorial espera desplegar els 2 serveis territorials que falten aquest 2024

El delegat Territorial del Govern al Penedès, David Alquézar, ha ofert aquest dimarts al matí una roda de premsa per valorar l’acció duta a terme al llarg del passat 2023.

Alquézar ha destacat que estaven satisfets de la feina feta i d’haver assolit la majoria dels objectius que s’havien marcat. Actualment ja s’han desplegat 10 serveis territorials, quan la previsió era haver-ne fet només 8, i la voluntat és arribar a completar els 12 abans de final de legislatura. En aquests moments ja hi ha delegació territorial d’Educació, Drets Socials, Justícia, Salut, Territori, Economia, Cultura, Empresa i Treball, Interior i Igualtat i Feminisme.

Quedarien Presidència, i Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Ambdós s’han d’ubicar a Vilafranca.

Alquézar ha explicat que actualment ja hi ha 150 funcionaris treballant en els diferents serveis desplegats, i que aquesta tasca es plasma també en diferents inversions previstes i actuacions que s’han anat completant aquests darrers mesos. Un exemple és la millora de la C-15, que s’ha finalitzat a finals de 2023, o les inversions previstes en salut gràcies a la creació recent de la regió sanitària del Penedès. En aquest cas són prop de 130 milions d’€.

El delegat territorial ha comentat que ara s’ha d’acabar de completar la segona fase d’aquest desplegament que passa per disposar d’un espai Generalitat on s’apleguin els 3 serveis territorials en cada capital de comarca, i una oficina d’atenció ciutadana.

En el cas de Vilafranca, Vilanova i Igualada s’estan buscant els edificis per ubicar-hi aquests espais.

David Alquézar ha insistit que abans de final de l’actual legislatura s’ha d’haver completat aquestes accions i poder disposar dels 12 delegats territorials i els diferents espais que permetin continuar donant resposta a les necessitats del Penedès des del propi territori. Un exemple n’és també el Pla Territorial que ara iniciarà la fase d’exposició pública.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: