Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Macrooperació antidroga amb 150 agents de la Guàrdia Civil i 14 registres a Vilafranca

L’operatiu s’ha desplegat a diversos barris de la ciutat i ha acabat amb 14 detinguts.

L’operatiu s’ha desplegat a diversos barris de la ciutat amb el resultat de més de deu detinguts i 14 escorcolls. També cal afegir l’escorcoll d’un pis del carrer Molí Nou nº5 de Gelida. Aquest és el balanç de l’operació d’un procediment acordat per part del jutjat d’Instrucció nº 2 de Sagunt per desarticular un grup criminal dedicat al tràfic de drogues a escala internacional. A les quatre de la matinada alguns veíns del barri de les Clotes s’han despertat amb les primeres intervencions que s’han anat allargant durant tot el matí amb entrades i registres a 10 domicilis, un traster del carrer Baltà de Cela i tres locals comercials, el forn Don Pan del carrer Espirall, la carnisseria Ben’s del mateix carrer i la perruqueria Ben’s del carrer Muralla Sant Magí. S’han fet registres i detencions a domicilis del carrer Sant Sadurní nº 60, Santa Magdalena nº 49 al barri de l’Espirall. També al barri de les Clotes al carrer Sant Pau nº 33, Torrelles de Foix nº 13. Al centre al carrer dels Ferrers nº 50 i al carrer de l’Ateneu nº 34 i finalment també al barri de Sant Julià al carrer Abad Copons nº 14.
S’hi han desplegat 150 agents registrant els domicilis i locals i l’ajuda d’un helicòpter que sobrevolava la vila.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, explica que feia temps que es demanava als cossos de seguretat una actuació com aquesta, que ha valorat de molt positiva.

Per Regull actuacions com aquesta, que també tenen lloc a d’altres ciutats, mostren la lluita que es fa contra les xarxes del món de la droga al nostre país.

L’operatiu ha sobressaltat alguns veïns, que malgrat l’ensurt coincidien en assenyalar que ja era hora que es fes una actuació d’aquestes característiques, perquè el moviment de drogues clamava el cel. D’altra banda, en el bloc del carrer Torrelles de Foix nº 13 s’ha fet una entrada per error en la porta equivocada, motivant un gran ensurt als residents que fins i hi tot han estat enmanillats. Xavier Sas explica com han vicut la situació.

En el seu cas conviu amb una noia que hi era amb les seves filles, que han viscut la situació tambéamb molta engoixa.

Els agents sospiten que aquest grup, format per un extens clan familiar, estaria darrere de l’emmagatzematge i distribució d’haixix des de l’Estat fins a diversos punts d’Europa. També estaria relacionat amb blanqueig de capital. La guàrdia Civil portava investigant aquest clan familiar des de feia setmanes. Finalment hi ha hagut 14 detinguts i s’han fet 15 escorcolls en el marc de la macrooperació policial de la Guàrdia Civil a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: