Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Desarticulada una organització criminal internacional que exportava marihuana a França

En el marc de la operació hi ha hagut entrades i perquisicions a dos municipis de l’Alt Penedès: Olesa de Bonesvalls i Torrelles de Foix.

El 28 de febrer i l’1 de març es va dur a terme un operatiu simultani i coordinat a Catalunya i Lille (França), en el marc d’EUROJUST, conjuntament amb la Fiscalia francesa i en col·laboració amb la Policia Nacional i l’Oficina Anti estupefaents de la Policia Judicial de Lille. Els investigadors van detenir tretze persones i van intervenir un total de 260 kg de marihuana i 60 d’haixix i van desmantellar set plantacions interiors a Catalunya amb més de 4.000 plantes.
El grup criminal desarticulat operava des del Baix Llobregat, transportava la droga fins a Lille, des d’on distribuïa, gràcies a la seva ubicació propera a la frontera, cap a Bèlgica i altres països del centre d’Europa. Per arribar a França amagaven la droga en palets on transportaven recanvis de vehicles.

La investigació es va iniciar després de trobar 42 quilos de marihuana en un traster de Vilanova i la Geltrú. Els operatius van obtenir una línia d’investigació sòlida sobre un grup de persones de diverses nacionalitats que tenia el centre d’operacions als municipis de Castellví de Rosanes i Martorell, on gestionaven diverses plantacions de marihuana, tot i que també l’obtenien d’altres plantacions i grups locals ubicats principalment al Baix Llobregat i a l’Alt Penedès. En el cas de l’Alt Penedès es van fer actuacions a Olesa de Bonesvalls i a Torrelles de Foix.

La investigació ha estat tutelada pel Jutjat d’Instrucció núm. 7 de Vilanova i la Geltrú, que va decretar presó per a quatre dels detinguts a Catalunya i va sol·licitar a les autoritats franceses l’extradició del cap de l’organització, detingut a la part francesa de l’operatiu.

Amb la detenció d’aquestes persones es dona per desarticulada l’organització criminal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: