Dijous, 2 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP de Vilafranca no donarà suport als pressupostos de l’any 2023 del govern de Vilafranca

Consideren que són continuistes, se centren en l’obra pública i no donen resposta a les necessitats reals dels vilafranquins i vilafranquines.

Des de la CUP proposen uns pressupostos amb perspectiva social, de gènere, mediambiental i participatius que garanteixin els drets socials i la igualtat d’oportunitats. Discrepen de la radiografia de necessitats que ha realitzat l’equip de govern i que presenta en aquests pressupostos.
Els cupaires recorden que, més enllà de les polítiques d’obra i ciment que duen a terme any rere any des de l’equip de govern vilafranquí, i més quan s’acosten les eleccions municipals, a Vilafranca hi viuen persones amb diverses realitats quotidianes que amb major o menor dificultat tiren endavant en el seu dia a dia, i per tant, ha de ser sobre aquestes diverses realitats pel que s’ha de treballar. Des del grup municipal de la CUP volen uns pressupostos centrats en les persones, en els seus drets i en millorar la qualitat de vida de tota la població.
Així doncs, des de la CUP reclamen uns pressupostos amb perspectiva feminista i ecologista, que posin al centre d’atenció a les persones, les necessitats i drets bàsics, i que permetin en general millorar la qualitat de vida dels vilafranquins i vilafranquines, cosa que posen en dubte amb la proposta de pressupostos presentats per l’equip de govern de Junts per Vilafranca i el PSC.
Segons els cupaires, no hi ha una aposta clara per les àrees que afecten directament la vida de les persones que viuen a Vilafranca, ja sigui salut pública, igualtat, joventut o medi ambient, ja que totes elles no superen el 2,20% del pressupost. Per comparar-ho, les partides de via pública i policia local generen una despesa del 10,54% i 8,22% del total, essent les partides més elevades de tot el pressupost. Des de la CUP denuncien que aquest fet denota una clara visió de l’equip de govern de convertir Vilafranca com un aparador, ja que es prima més per la inversió en el manteniment de la via pública en detriment de les àrees que incideixen directament en les persones. Així doncs, consideren que caldria augmentar les partides destinades a igualtat, joventut o medi ambient, així com, en l’àmbit cultural i social, tampoc hi ha una partida per començar a construir la nova biblioteca que tant es necessita a Vilafranca. Els cupaires aposten també per uns comptes que incloguin perspectiva social perquè volen que siguin uns pressupostos reals que tinguin en compte els problemes socioeconòmics que pateix la classe treballadora, i una de les qüestions més urgents que consideren que cal afrontar és el de l’habitatge.

CUP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: