Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El primer diumenge de comerços oberts a Vilafranca ha estat fluix, amb fred i pluja

L’activitat comercial havia millorat clarament els tres primers trimestres de l’any, però en el darrer es va estancar.

El desembre, però, apunta a remuntada. Per això els comerços també participen de l’obertura els diumenges de desembre. El primer era aquest diumenge, però va ser un dia fluix. Molt fred i amb pluja al migdia. Malgrat tot, els comerciants que es decideixen a obrir consideren que surt a compte.
En determinats establiments no és tant la compra directa sinó l’aparador que pot suposar vendes posteriors.
I en alguns casos, com pot ser la botiga de Vila Chuches, que normalment no obren el diumenge al matí, sí que ho fan al desembre i expliquen que els va bé, amb el reforç de la promoció nadalenca.
Un altre element que reforça l’activitat comercial són els mercats d’artesans.
Aquest diumenge hi havia l’habitual de cada primer diumenge de mes. La pluja i el fred, però, van afectar clararament el mercat d’artesans i brocanters.
També el comerç del barri de la Girada es mostra optimista davant la temporada de Nadal. A més enguany, per primer cop, han il.luminat els tres trams de la rambla i la rotonda de la rambla Generalitat. Una de les seves accions més tradicionals és la Tiona Solidària.
La il.luminació de la rambla, des de la farmàcia i fins a la Ronda de Mar ha estat possible gràcies a la negociació de l’associació de comerciants, l’associació de veïns i l’Ajuntament. La presidenta dels comerciants assenyala, però, que per poder fer front a promocions com aquesta cal que els comerços i establiments del barri es facin socis de l’entitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: