Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Amnistia Alt Penedès posa el focus en l’empadronament a l’hora de parlar del dret a l’habitatge

L’entitat considera que hi ha poca claredat en la legislació actual, que permet que alguns ajuntaments puguin aplicar criteris que dificulten l’empadronament de certs col·lectius més vulnerables.

L’Escorxador de Vilafranca va acollir una taula rodona per tal de parlar sobre ‘L’habitatge com a dret bàsic: l’empadronament com a accés a la ciutadania’, que organitzava la secció Penedès d’Amnistia Internacional. Van convidar-hi Glòria Rubio, jurista especialitzada en Dret a l’habitatge, Jaume Rafecas, Síndic de Greuges de Vilafranca; Josep Faura representant d’Amnistia Internacional; i José Antonio Barberà, membre del Sindicat de Llogaters.

En el moment en que s’està plantejant una primera llei estatal de Dret a l’Habitatge, es va voler reflexionar sobre la realitat al Penedès. En aquest sentit Antoni Adrover comentava que hi ha realitats molt diverses, que depenen de les sensibilitats i propòsits de cada ajuntament. Considera que en el cas de Vilafranca s’hi posen força traves.

Amnistia remarca que una norma jurídica que detalli de forma clara el contingut i l’abast del dret a l’habitatge, reforçant la seva protecció jurídica, detallant les obligacions correlatives per a les diferents administracions és bàsica; que estableixi també mecanismes per reparar els drets de les persones que els vegin vulnerats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: