Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jaume Baltà publica una novel·la sobre el moment històric del naixement del cava

Macabeu, parellada i xarel·lo és el títol que Jaume Baltà ha triat i que acompanya del sotstitol ‘El secret d’una terra’.

Es tracta d’una novel·la sobre l’època del naixement del cava mitjançant el diàleg de Josep Raventós i Fatjó de Can Codorníu amb les forces vives de Sant Sadurní.
Jaume Baltà explica que malgrat que els diàlegs són ficció estan basats en fets reals i documentats amb diverses fonts, en especial els treballs de Francesc Valls.

El relat comença l’any 1814, amb la fi de la Guerra del Francès, i acaba el 1885, amb la mort de Josep Raventós. Mas Codordiu estava completament arruïnat i va haver de començar de zero. Ho va fer amb les vinyes i a poc a poc va anar creixent, amb els destil·lats. De mica en mica es va anar introduint el xampany com a alternativa, malgrat la manca de coneixements tècnics que va fer que l’evolució fos molt lenta. La novel.la ofereix un relat que dona una visió històrica dels orígens dels primers vins escumosos que es feien al Penedès. El llibre l’ha editat l’Heretat Baltà de Cela.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: