Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El llibre ‘Personatges de la ciència i la tecnologia al Penedès’, en obert aquest Sant Jordi

Coincidint amb Sant Jordi s’ ha publicat en canal obert a la Universitat Politècnica de Catalunya el llibre sobre personatges científics del Penedès.

L’any 2017 Jaume Baltà va presentar el llibre ‘Ciència i Tecnologia al Penedès. Passat, Present i Futur. Vol. I, Alt Penedès’ posant en valor l’aportació de trenta-un científics altpenedesencs. El projecte havia de tenir continuïtat amb tota la zona del Penedès, incloent Garraf i Baix Penedès. I s’havia de presentar en format paper aquest Sant Jordi, però el coronavirus ho ha impedit.
El volum recull 50 científics de l’Alt Penedès i Garraf, que han deixat petjada.
Un que podria ser molt actual en aquests moments de pandèmia va ser el doctor vilafranquí Fèlix Janer i Bertran que fa 200 anys ja reclamava una sanitat pública i universal.
També hi apareixen altres personatges com el vilanoví Josep Antoni Grífols, fundador de la farmacèutica Grífols, o el vilafranquí Doctor Estalella, autor de Recreacions científiques, un llibre per ensenyar ciència als nens des de casa.
L’ edició en paper de ‘Personatges de la ciència i la tecnologia al Penedès: segles XVIII-XXI’ es farà més tard quan tot es relaxi i es puguin fer les presentacions a Vilafranca, Vilanova i Sitges.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: