Dimecres, 8 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Famílies i comunitat educativa demanen més recursos per a la inclusió

Les famílies expliquen que el decret d’inclusió no s’ha desplegat en bones condicions i, molt sovint, l’atenció a la diversitat de l’alumnat depèn de la bona voluntat del mestres.

L’octubre del 2017 es va posar en marxa el decret d’inclusió que recollia la necessitat d’adequar l’activitat educativa per atendre la diversitat de l’alumnat i l’assoliment d’una igualtat d’oportunitats. Cinc anys després, però, aquest decret no s’ha desplegat al cent per cent.

El reial decret d’inclusió aprovat per la Generalitat el 2017 recull que els infants i els adolescents amb discapacitat tenen dret a gaudir d’un sistema educatiu inclusiu, amb accés a l’educació obligatòria en les mateixes condicions que la resta d’estudiants.

Segons les famílies, però, aquest desplegament no s’està complint. L’escola Baltà i Elias de Vilafranca compta des de fa un any amb la comissió inclusió, que es va començar a gestar durant el confinament entre un grup de famílies per aconseguir una educació inclusiva. Ens ho explica Maria Parés.

Des de la comissió apunten que encara queda molt per fer i els recursos no arriben. Trini Bové és membre de la comissió d’inclusió

La comissió destaca que els professionals de l’escola Balta i Elias fan un sobreesforç per atendre a tot l’alumnat en igualtat d’oportunitats però que calen recursos especialitzats.

Segons la comissió s’està anant enrere i estan perdent els drets dels seus fills i filles. A més, també exigeixen la figura que fa temps que es reclama: la infermera escolar, ja que molts infants, com ara els diabètics, necessiten un suport sanitari continuat.

Des del Baltà i Elias la seva directora, Cecília Raventós, apunta que hi aboquen els recursos que poden però que la Generalitat ha de fer un pas endavant.

Per part de la Generalitat, la directora general d’Educació Inclusiva, Laia Asso, apunta que el decret s’ha desplegat en part però que són conscients que molts recursos no donen resposta al 100% de les necessitats.

Finalment en la seva visita fa uns dies a l’escola Baltà i Elias, el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, també va reconèixer que no hi havia recursos i que calia treballar per aportar-ne més.

El Govern de la Generalitat demana la implicació de tota la comunitat educativa per escampar la cultura de la inclusivitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: