Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Les restes vegetals de l’esclafit es reaprofitaran a les zones enjardinades de Vilafranca

Les restes vegetals de l’esclafit es reaprofitaran a les zones enjardinades de Vilafranca

Aquesta actuació permetrà convertir en un recurs el que inicialment era un residu

Aquests dies s’estan realitzant els treballs de el trinxat de gran part de les restes vegetals que es van generar i retirar de la via pública a Vilafranca arran de l’esclafit que va patir la ciutat el 31 d’agost passat. En les darreres setmanes les branques i arbres que es van haver de retirar s’han anat recollint i apilant en un solar, i una trituradora especial de grans dimensions està reduint-les a triturat de poda.

Aquesta actuació permetrà convertir en un recurs el que inicialment era un residu. És el que s’anomena economia circular. El triturat de poda s’utilitza per aportar-lo en zones verdes, el que s’anomena “mulch”. El “mulch” consisteix en aportar una capa superficial de triturat d’esporga, que també pot ser d’altres possibles materials, per ajudar a conservar la humitat del sòl, i evitar la proliferació de males herbes. Així mateix, amb el pas del temps, el triturat es va descomposant, de manera que suposa un adob orgànic per als parterres on s’aporta, i una millora per al desenvolupament de les plantacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: