Dijous, 2 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La taula de la formació professionalitzadora ha celebrat la seva sisena reunió plenària

La taula vol aconseguir una formació professional que s’adeqüi a les necessitats del sector productiu del territori i reduir l’abandonament escolar prematur.

Dijous es va reunir a la sala d’actes de l’Enològica el plenari de la Taula de Formació Professionalitzadora, un punt de trobada impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca en què hi són presents també la Generalitat de Catalunya, mitjançant els Departaments d’Educació i de Treball, agents socials, educatius i econòmics amb l’objectiu de millorar la formació professional al territori.

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, explicava que la taula, engegada l’any 2020, està formada per 48 agents del territori, la meitat dels quals són de l’àmbit educatiu i l’altre meitat del sector econòmic-empresarial i recordava que els seus objectius són aconseguir una formació professional que s’adeqüi a les necessitats del sector productiu del territori i reduir l’abandonament escolar prematur. Montserrat posava l’èmfasi també en el programa NOE (Noves Oportunitats Educatives) de la Diputació de Barcelona on Vilafranca participa com a municipi pilot i el programa Xcelence-Escoles que inspiren, on l’orientació educativa és el “pal de paller”.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica Joan Manel Montfort manifestava que s’estan fent passos importants per casar la formació amb les necessitats de l’empresariat.

La sessió va comptar també amb la participació de l’equip tècnic de l’Agència Pública de Formació i Qualificacions Professionals de Catalunya que va presentar el model d’FPCat i també de responsables de la Fundació Bertelsmann que va informar del projecte Xcelence-Escoles que inspiren on hi participen tots els centres de secundària de Vilafranca amb el suport de l’Ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: