Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La segona edició del festival ‘Cinema castells’ arrenca a Vilafranca amb èxit de públic

La sessió inaugural es va fer dijous al cinema Kubrick, avui es faran les projeccions a l’Auditori del Vinseum, i dissabte se centren totes a la sala Zazie que acollirà al vespre la cloenda.

El Kubrick cinema va acollir aquest dijous al vespre la inauguració d’aquesta segona edició del festival, que va quedar aturat durant la pandèmia, però que ara com ha fet també l’activitat castellera s’ha reprès.

Com explica Jordi Roigé, editor de la revista castells que és qui promou el Festival, l’objectiu continua sent el de promocionar la producció audiovisual al voltant dels castells; però també incentivar que se’n creï més.

Des de l’Ajuntament es dona suport al certamen també amb la idea de fer més visible el fet casteller. L’alcalde Pere Regull remarcava que la voluntat és que el festival es quedi a Vilafranca, i que permeti donar més rellevància a l’activitat castellera que sovint queda amagada en els grans mitjans de comunicació.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Ricard Rafecas, refermava també aquesta voluntat que el festival es mantingui a Vilafranca, amb una gran tradició tant de castells com de cinema, que poden ajudar a donar-li més visibilitat.

L’estrena ahir del festival es va fer amb una bona assistència de públic, i la projecció del documental ‘Sempre Amunt! La represa castellera’ que narra com van patir la pandèmia les colles castelleres i com se n’estan sortint a base d’esforç i determinació. Un documental centrat en com els Castellers de Vilafranca van viure aquest període de dos anys fins arribar a la gran diada castellera de Sant Fèlix d’aquest 2022.

Aquest divendres tarda hi haurà dues projeccions a l’Auditori del Vinseum , i dissabte el festival posarà el punt i final amb projeccions fins a quarts de 9 del vespre a la sala Zazie. Es pot consultar la programació a la web del festival cinema castells.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: