Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Junts, PSC i ERC a Vilafranca esperen que el nou govern es posi a treballar

No volen que les eleccions al Parlament coincideixin amb les municipals.

Avui els nous consellers del Govern de la Generalitat prenen possessió del seu càrrec, després que divendres la militància de Junts acabés decidint la ruptura del pacte de govern amb ERC. Aquesta és una decisió que afecta la política a nivell del Parlament de Catalunya, però hem volgut conèixer també fins a quin punt pot afectar la política local de Vilafranca.
Els portaveus del govern i el cap de l’oposició de l’Ajuntament de Vilafranca coincideixen en desmarcar les decisions polítiques al Parlament de les de l’àmbit municipal.
El portaveu de Junts per Vilafranca, Aureli Ruiz, assenyala que d’una manera o altre el que passa a la Generalitat afecta també als ajuntaments. Sobretot en aspectes pressupostaris i en serveis com els educatius o serveis socials. Per exemple Vilafranca té reptes com la ubicació del nou institut, o l’ampliació dels estudis universitaris. A nivell polític, però, Ruiz destaca la independència dels grups locals.
El cap de l’oposició, el portaveu d’ERC Pere Sàbat, lamenta la decisió de Junts de sortir del govern de la Generalitat, i considera que el president ha actuat amb celeritat per donar un nou impuls.
I el portaveu del PSC, Francisco Romero, demana estabilitat en el Govern de la Generalitat i que s’aprovi el pressupost del que en depenen projectes com l’ampliació de l’hospital o la renovació de l’escola Baltà Elias.
Respecte als acords municipals tots tres han coincidit en remarcar la independència de les agrupacions locals. Des d’ERC confien en la fortalesa del nou govern i esperen que les eleccions municipals del maig vinent no coincideixin en unes noves eleccions autonòmiques.
El socialista, Francisco Romero, creu que la crisi de govern ha debilitat la credibilitat de Junts i ERC al Parlament, però diferencia aquesta política de l’activitat municipal.
I per la seva banda Aureli Ruiz veu un govern provisional a la Generalitat, que creu que durarà poc, però espera que les eleccions autonòmiques no es facin coincidir amb les municipals.
Així, doncs, la política local està a l’espera dels propers esdeveniments al Parlament de Catalunya amb el principal repte d’aprovar el pressupost de l’any vinent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: