Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El govern inicia l’alcaldia de proximitat traslladant-se una setmana sencera a cada barri

De dilluns a dijous visitaran tots el barris de Vilafranca seguint un programa d’atenció a la ciutadania amb atenció individualitzada, visites als equipaments i també reunions de caire més sectorial

L’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, ha presentat davant els mitjans de comunicació la valoració dels seus primers 100 dies de govern i també els futurs reptes. A nivell personal, Romero ha apuntat que han estat cent dies «emotius i intensos» i el principal objectiu és posar en marxa l’alcaldia de proximitat, que consistirà en traslladar-se una setmana, de dilluns a dijous, a cada barri, obrint un xat directe via WhatsApp amb els veïns i veïnes per una atenció personalitzada i fent diferents reunions sectorials en temes de seguretat ciutadana, espai públic i també visitarà els diferents equipaments de cada barri. La primera setmana d’octubre serà a la Girada.

Les persones que vulguin fer un cafè amb l’alcalde o enviar algun comentari o consulta per ser resposta de manera telemàtica poden enviar un missatge de Whatsapp al número 600464238 o un correu electrònic a .

Per Romero també ha estat molt important dur a terme les propostes que es van comprometre a fer en el seu programa electoral perquè creu que això és «ser coherent» i prestigiar la política. Així, ha destacat, en termes de seguretat ciutadana, la incorporació de nous agents, el projecte de 15 càmeres a la via pública i començar a treballar en la figura del sereno, que s’incorporarà el primer trimestre de l’any vinent.

També ha destacat la tasca feta a esports, amb una proposta de nous vestidors del pavelló d’hoquei patins i la renovació, a finals d’any, de part del Complex Aquàtic.

En el sector de comerç ha comentat els ajuts a la rehabilitació de locals comercials i, en l’àmbit de la gent gran, ha destacat la col·locació d’un quiosc digital de tramitació, com a prova pilot inèdita per ajudar i guiar les gestions en línia.

A l’espai públic el govern està treballant en un programa tipus aplicació per a mòbil per que donar solució ràpida i eficaç a les incidències a l’espai públic i en cultura ha recordat que el govern aposta per rehabilitar espais com la nau del c/ Comerç i l’antic hospital. En aquest sentit la proposta és situar la segona biblioteca a la nau del c/Comerç, la qual haurà de ser acordada amb la resta de grups.

Finalment ha reconegut com en temes que no depenen de l’Ajuntament, com ara transport, salut i educació, li hauria agradat avançar més ràpidament, tot i que manté trobades amb els responsables d’aquests àmbits.

L’alcalde ha explicat també que continuarà el projecte de renovació urbana sostenible amb el PIICC amb una actuació important a l’avinguda de Catalunya i durant tot el mandat es procedirà a la renovació de diferents espais públics per a tots els barris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: