Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Mancomunitat Penedès-Garraf estableix el seu govern

La Mancomunitat Penedès-Garraf estableix el seu govern

Contempla set vicepresidències que assumeixen la gestió dels diferents serveis que es presten als ajuntaments

Aquest dimecres la sala de plens de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va acollir dues sessions extraordinàries de l’Assemblea de la Mancomunitat Penedès-Garraf, que van ratificar el nou organigrama de govern i de gestió de la Mancomunitat per a la legislatura 2023-2027 i la definició de la nova estructura directiva.

La Junta de Govern estarà constituïda per la Presidència de la institució acompanyada de set Vicepresidències, que assumeixen la gestió dels diferents serveis que es presten als ajuntaments i que estan presidides pels següents alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores del territori:

Vicepresident de l’Àrea de Laboratori: Agustí Vallverdú Gil, alcalde de les Cabanyes.
Vicepresidenta de l’Àrea del Servei d’Iniciatives Econòmiques: Abigail Garrido Tinta, alcaldessa de Sant Pere de Ribes.
Vicepresident de l’Àrea de Residus Sòlids Urbans i d’Educació Ambiental: Josep Maria Hugué Oliva, regidor de l’Ajuntament de Cubelles.
Vicepresident de l’Àrea de Serveis Centrals: Ramon Zaballa Serra, regidor de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
Vicepresidenta de l’Àrea de Gestió Forestal i Energia: Eliseu Alegre Bolet, alcalde de Castellví de la Marca.
Vicepresidenta de l’Àrea del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics: Esther Marmaneu Domingo, regidora de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos.
Vicepresident de l’Àrea de Sanejament: Xavier Revuelta Esteve, alcalde de Castellet i la Gornal.

L’Àrea de Presidència incorpora els Serveis de Gabinet de Presidència, Secretaria i Serveis Jurídics i Comunicació, i queden adscrits al president de la Mancomunitat, Juan Luis Ruiz, alcalde de Vilanova i la Geltrú.

També es va donar vistiplau a la creació i nomenament de la Comissió Especial de Comptes i es van aprovar el règim d’assistències i indemnitzacions dels òrgans de govern, així com a modificacions puntuals de la plantilla de personal.

Un altre dels assumptes acordats va ser la convocatòria de les sessions ordinàries de l’Assemblea cada dos mesos, en el darrer dimecres no festiu, a les 19:30 hores.

En l’Àrea de Gestió Forestal i Energia, destaca l’aprovació del contracte per a la instal·lació d’energia fotovoltaica a la planta de selecció de residus de la Mancomunitat situada a Vilafranca, que permetrà generar fins al 30% de l’energia que consumeix la planta i un estalvi net que rondarà als 3.000 euros anuals. Les obres es prolongaran durant una mica més de dos mesos i s’espera que la nova instal·lació pugui estar en funcionament a partir del proper mes de gener. És, a més, una fórmula de contracte especial, que s’estableix per un període de 12 anys i que permetrà, a més, destinar els recursos generats per l’estalvi energètic a finançar la instal·lació fotovoltaica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: