Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les cases de colònies de l’Alt Penedès noten la revifada aquest estiu, després de la pandèmia

La recuperació de la normalitat ha portat a les cases de colònies molts grups, escoles i esplais. La preocupació ara passa per veure com els afecte l’alça constant dels preus dels subministraments.

Els responsables de les cases de colònies remarquen que van passar dos anys amb molta incertesa i un neguit important a causa de la impossibilitat de poder fer activitats; però aquests darrers mesos han notat un revifada important tant durant el curs escolar com ara aquests mesos d’estiu.

Jaume Sallés, administrador de Cal Diable, a Pontons, comenta que van poder aguantar en bona part gràcies als ajuts que va oferir l’administració. Aquest any ha estat molt millor, però Sallés explica que en el seu cas arrosseguen contractes signats amb preus de fa 2 anys.

Actualment estant tancat ja contractes de cara al curs vinent, i el patiment que tenen ara és que davant els augments constants dels preus de subministraments bàsics com ara l’electricitat, poden quedar completament desfasats.

A Can Diable, com a la majoria de cases de colònies de la comarca aposten per mantenir activitats de contacte amb la natura i l’entorn penedesenc.

En aquest sentit consideren que la granja i l’hort de que disposen són punts a favor.

Al mateix municipi hi trobem una altra de les cases de colònies tradicionals de l’Alt Penedès, la de Penyafort. La seva responsable és la Cristina Garcia, que coincideix en que aquest any està sent totalment diferents als dos darrers, recuperant la normalitat.

En el seu cas han mirat també de mantenir els preus tot i els costs a l’alça dels subministraments.

En tots els casos es noten moltes ganes de tornar a sortir i fer activitats. A Penyafort per exemple hi tenen aquesta setmana un casal d’estiu del barri barceloní de Sants. Pau Sánchez és un dels seus monitors.

Infants i joves gaudeixen aquest estiu ja amb total normalitat de les activitats que poden fer a les cases de colònies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: