Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Castellví vol encetar la tercera fase de rehabilitació del Castellot abans de final d’any

Des de l’any 2017 que s’estan fent treballs de rehabilitació i condicionament de l’espai del Castellot de Castellví de la Marca, i ara es vol encetar una tercera fase per fer-lo més visitable

L’alcaldessa en funcions Núria Cañís recorda que els primers treballs que es van fer van servir per consolidar la torre i es van fer les primers prospeccions arqueològiques que van confirmar la seva ocupació des força abans del que es pensava arribant fins a la època romana.

En una segona fase que ha acabat recentment, s’ha consolidat la capella de Sant Miquel, a tocar de la torre, i s’ha continuat amb les excavacions.

Ara, en la tercera fase que es vol iniciar tant aviat com s’aconsegueixi el finançament, Cañís apunta que la intenció és habilitar l’espai per fer-lo més visitable.

Des de l’estudi d’arquitectura que du a terme els treballs de restauració des del primer dia, Albin Arquitectes, Josep Sánchez comentava que en aquesta tercera fase es vol fer més explicable tot el que hi ha al Castellot.

La voluntat des de l’Ajuntament és poder iniciar els treballs el més aviat possible, però abans es vol arribar a aconseguir un 90% dels prop de 200.000 € en que s’ha pressupostat l’obra. A partir d’aquí la previsió seria que les obres tinguessin una durada de tres mesos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: