Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament aprova de forma majoritària els comptes dels organismes i empreses municipals

El consistori vilafranquí es va reunir aquest dimarts en caràcter ordinari però amb la novetat d’iniciar la sessió a les sis de la tarda enlloc de les set, com es venia fent en els darrers mesos.

A l’ordre del dia hi figurava l’aprovació dels comptes de l’any 2021 de les empreses municipals SERCOM, Aigües Vilafranca i la EPEL de l’Institut Municipal de Formació, a més de donar compte dels comptes de les fundacions de la Festa Major i del Vinseum. El debat es va fer conjunt tot i que la votació es va fer per separat.
El regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, explicava que l’any 2021 enca es van notar els efectes econòmics de la pandèmia amb una reducció d’ingressos, tot i que s’observa una certa recuperació.
El regidor de Cs, Eladio Garcia, va votar a favor alertant, però, que caldria reduir progressivament el cost que tenen per l’ajuntament de Vilafranca serveis com Sercom o l’Institut de Formació.

Per part de VeC, Montse Romagosa, el vots va ser favorable , excepte l’abstenció en els comptes de l’Institut de Formació reclamant la tarificació social a l’Escola de Música. Respecte al Vinseum plantejava debatre el paper que ha de tenir en el futur.

Per part de la CUP Noel Viñas exposava l’abstenció respecte els comptes de Sercom i el vot a favor a la resta. I el portaveu republicà, Pere Sàbat, exposava que la gestió dels comptes els sembla correcta però que el seu posicionament estava condicionat per les diferències de gestió des d’un punt de vista social. Mostrava l’abstenció per Sercom reclamant més pluralitat, un vot a favor a l’empresa d’Aigües i l’abstenció de l’EPEL, reclamant la tarificació social de l’Escola de Música. Respecte a la Fundació de la Festa Major demanava que l’ens serveixi per buscar finançament extern sòlid.

En relació a aquesta qüestió l’alcalde, Pere Regull, recordava que la Fundació de la Festa Major es va crear per administrar de forma correcta legalment la festa. Si serveix per buscar finançament hauria de ser sense xocar amb la figura dels administradors.

L’aprovació dels comptes es va fer per àmplia majoria, teninrt en compte també que hi havia els vots a favor dels regidors de govern de Junts i el PSC.
D’altra banda el Ple s’havia inicia amb una modificació de pressupost que incorpora, entre d’altres una subvenció de 50.000€ per unes obres de rehabilitació importants que ha de fer el Casal de Vilafranca. Un altre dels acords adoptats, en aquest cas per unanimitat, va ser l’adjudicació del servei de neteja i manteniment dels diferents tipus de zones verdes a l’empresa Nou Verd. També es va portar a aprovació l’actualització del patrimoni públic municipal de sòl i d’habitatge. En aquest punt la CUP va criticar la venda dels habitatges de la Casa Feliu.

Per la seva banda el regidor Aureli Ruiz va defensar l’estratègia del govern que planteja vendre per obtenir molts més habitatges.

El punt es va aprovar amb els vots a favor de JxV, PSC i C’s, l’abstenció d’ERC i VeC i el vot en Un altre dels acords de Ple va ser el compromís de despesa plurianual associat al Projecte d’adequació interior de la nau del carrer Comerç-Viver d’empreses. Un punt que va rebre el suport de tots els grups, excepte VeC que es va abstenir per considerar que no és un projecte prioritari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: