Dijous, 23 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca haurà de comptar amb una zona de baixes emissions abans de l’any 2026

Tots els municipis de més de 20.000 habitants de Catalunya hauran de tenir una ZBE en els propers 4 anys. Aquesta és la mesura més destacada de l’Acord per a la Millora de la Qualitat de l’Aire.

Tots els municipis de més de 20.000 habitants de Catalunya hauran de tenir una zona de baixes emissions en els propers 4 anys. Aquesta és la mesura més destacada de l’Acord per a la Millora de la Qualitat de l’Aire, que aquest divendres han subscrit la Generalitat, les Diputacions, els ajuntaments afectats i els principals agents econòmics i socials. Ho explica la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.

L’Ajuntament de Vilafranca, representat per la regidora de Medi Ambient, Lourdes Sànchez, ha estat present aquest divendres en l’acte de signatura de l’acord per a la millora de la qualitat de l’aire a Catalunya. Lourdes Sànchez està d’acord en que s’han de fer polítiques conjuntes.

Les parts signants han acordat fer un pas endavant i assumir el compromís de treballar per implementar ZBE a tots els municipis catalans de més de 20.000 habitants abans del 2026. L’acord recull el testimoni de les dues cimeres anteriors, fetes els anys 2017 i 2019, i centrades en l’àrea metropolitana de Barcelona, i amplia l’àmbit territorial a tot Catalunya. Aquest divendres, tots els signants han decidit anar més enllà que la normativa estatal i obligarà a tots els municipis de més de 20.000 habitants, 67 en total, a tenir una zona protegida dels vehicles més contaminants. La llei espanyola només obligarà a fer-ho a aquells que superin els llindars establerts per l’OMS, mentre que la catalana ho estén a tots.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: