Diumenge, 3 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els locals buits i el preu dels lloguers, principals problemes de la dinamització del comerç

Ajuntament i entitats treballen plegats per dinamitzar-lo, tot i que també s’ha de tenir en compte que hi ha un creixent canvi d’hàbits entre la població, que sovint compra per internet

El comerç de Vilafranca passa, com moltes altres poblacions, des de fa temps per moments complicats, amb locals buits i lloguers amb preus elevats. A això també se li ha de sumar un canvi d’hàbits de la ciutadania, que compra cada cop més per internet. Per això Ajuntament i entitats treballen plegats per dinamitzar-lo.

Vilafranca està en ple procés de reconstrucció del seu comerç. El sector reconeix viure uns moments de desànim i haver de treballar per buscar quins són els punts forts per poder reactivar-lo. Dos dels problemes són els locals buits i els elevats preus del lloguer, tot i que també n’hi ha d’altres. Ho explica el joier Xavier Lecegui, que també ha impulsat una nova entitat comercial.

Les zones amb més locals buits són la plaça de la Constitució, la Vall del Castell i la plaça de l’Oli i ara l’Ajuntament el que està fent és un informe per veure com ho poden reactivar.

Des del consistori reconeixen que Vilafranca no escapa de la situació general de canvi d’hàbits de consum i que s’ha de treballar per tenir un comerç viu, no només pels botiguers sinó per la gent que passeja i fins i tot per una percepció de seguretat i de convivència. El consistori apunta que el que han de fer des de l’administració és donar suport a les iniciatives dels comerciants i mantenir una vila neta i amb activitats perquè la gent passi per davant dels locals i és el botiguer qui ha de fer que entrin. A banda recorda que han posat en marxa ajuts per la millora energètica també pels locals comercials.

Tal com vam apuntar fa uns dies des de Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca per dinamitzar tot el comerç s’està posant en marxa una nova entitat que vol aplegar establiments de tota la vila després que la junta de Centre Vila i de la Girada hagin plegat.Xavier Lecegui apunta que el que cal és que obrin més botigues que tinguin garanties de continuïtat. Els eixos a treballar, però, són diversos.

La fins ara presidenta dels comerciants de la Girada, Pilar Badell, apunta les avantatges que té el barri per instal·lar-hi botigues

Badell lamenta que la gent cada cop compri més per internet i que els preus del lloguer siguin tan alts i demana més activitats per dinamitzar les zones comercials i atraure a més gent

Finalment des de l’Ajuntament es valora molt positivament la creació de la nova entitat. Lourdes Sanchez

El consistori creu que s’haurien de recuperar i donar vida a grans locals com ara Cal Montserro o l’antiga Telefonica i que cal fer atractiva la ciutat perquè s’hi puguin instal·lar més comerços, sempre conscients que moltes franquícies no obren a poblacions de menys de 50.000 habitants.

La nova entitat comercial està treballant ara amb els nous estatuts i té previst fer una presentació pública a finals d’octubre amb l’objectiu d’aconseguir el màxim numero d’associats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: