Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca col·labora amb Bilwi en un projecte de salut mental contra les agressions sexistes

L’Ajuntament va aportar 39.000€ al Fons Català de Cooperació per projectes a Puerto Cabezas.

Des del servei de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca i del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, en col·laboració amb l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas, s’ha presentat a la ciutadania, l’estat d’execució dels projectes de suport a la ciutat agermanada de Puerto Cabezas i s’ha donat a conèixer l’actual context social i polític de la ciutat i del país. La presentació pública s’ha fet aquest dimarts al Claustre de Sant Francesc, amb la participació de la regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, del representant de l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas, Marc Nicolàs, i del tècnic resident a Managua del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Xavier Ruiz. Ruiz explica que en el darrer any s’ha estat treballant especialment a una de les zones afectades pels huracans, amb la reconstrucció de la xarxa d’aigua potable.
També s’ha treballat en projectes de millora de la gestió de residus a la ciutat de Puerto Cabezas i com a novetat en un projecte de salut mental per prevenir la violència de gènere.
Nicaragua és un país que històricament ha viscut en conflicte i en aquests moments també es viu amb tensió política.
L’agermanament amb aquest municipi de la Regió de la Costa Nord del Carib, a Nicaragua, té una història de més de 30 anys i en el marc de l’agermanament s’han desenvolupat nombroses activitats de cooperació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: