Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els projectes de cooperació amb Puerto Cabezas s’han adaptat amb un programa de reconstrucció

Els projectes s’han adaptat després d’un any marcat per la pandèmia i els huracans.

Aquesta setmana s’ha realitat l’assemblea anual que permet fer balanç dels projectes de cooperació de Vilafranca i Puerto Cabezas, en el marc de l’agermanament. En aquesta ocasió s’ha fet de forma telemàtica. La regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, assenyalava que el 2020 ha estat un any molt complicat, no només per la pandèmia, sinó també perquè Bilwi ha patit els efectes devastadors de dos huracans. Van ser l’huracà Eta el 3 de novembre, i l’Iota el 16 de novembre. Aquesta situació d’emergència no ha fet més que ampliar les ganes de cooperació.

Tot seguit el president de l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas, Marc Nicolàs, repassava els projectes que fa una colla d’anys que es duen a terme, com la millora de xarxes de sanejament i d’aigua, o el suport en temes educatius i l’intercanvi de cartes amb escoles de Nicaragua i de Vilafranca.

També des del 2016 es promou un alberg de víctimes de violència de gènere, el Nidia White. Un alberg que s’ha hagut de reformular davant les emergències.

Finalment el tècnic del Fons Català de Cooperació desplaçat a la zona, Xavi Ruiz, explicava com s’han distribuït els recursos aportats per l’Ajuntament de Vilafranca.
Abans, però, relatava la duresa de l’any 2020, amb uns huracans i una pandèmia que ha castigat molt la zona.

A Puerto Cabezas s’han hagut d’habilitar 53 espais com a albergs, on han estat allotjades 9.298 persones que es van quedar sense casa. Per això dels del Fons Català s’impulsa un programa de reconstrucció

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: