Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Xerrada sobre la situació a Nicaragua i dels projectes de Vilafranca amb Puerto Cabezas

Xerrada sobre la situació a Nicaragua i dels projectes de Vilafranca amb Puerto Cabezas

Es presentaran alguns dels projectes de cooperació que hi ha actualment en marxa, i s’exposarà la situació política tant a la zona de Puerto Cabezas com de Nicaragua en general.

El servei de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, amb la col·laboració de l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas, presentaran en un acte obert a tothom l’estat d’execució dels projectes en els quals l’Ajuntament col·labora i donaran a conèixer l’actual context social i polític de Puerto Cabezas/Bilwi i de Nicaragua en general.

L’acte tindrà lloc el proper dijous 9 de febrer, a les 7 de la tarda a l’Escorxador. Hi participarà la regidora de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo; una persona representant de l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas i Xavier Ruiz, responsable de l’àrea d’Amèrica Llatina del Fons Català de Cooperació.

El Pla Director de Cooperació i Drets Humans de Vilafranca posa en valor en els seus principis l’agermanament amb el municipi de Puerto Cabezas, a Nicaragua. Aquest agermanament té una història de més de 30 anys, i en el seu marc s’han desenvolupat nombroses activitats de cooperació. Actualment hi ha diverses iniciatives en execució com pot ser el suport a l’alberg de víctimes de violència, del moviment de dones Nidia White, a la comunitat miskita.

La regidora Montse Arroyo posa en manifest la dificultat de mantenir l’agermanament, donat el context polític actual. No obstant, valora tota la tasca realitzada gràcies als projectes que actualment encara es poden realitzar en el territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: