Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP denuncia que la gran distribució i la indústria provoquen preus ruïnosos a la pagesia

Es queixen que la gran distribució i la gran indústria es queden grans beneficis.

Sindicalistes d’Unió de Pagesos es van concentrar dissabte al matí a una vintena de centres comercials d’arreu de Catalunya per informar a la ciutadania de la crisi de preus a molts sectors de producció de productes bàsics. A Vilafranca ho van fer davant del el Mercadona de la Girada. Van explicar a la ciutadania que la gran distribució i la gran agroindústria abusen de la posició de força a la cadena alimentària i són responsables que la pagesia sovint no pugui cobrir costos ni guanyar-se la vida.

Els viticultors van aprofitar per denunciar que Henkell-Freixenet, Torres i Codorniu han fet públics resultats econòmics molt satisfactoris però gràcies al fet que tant una ampolla de 3 euros com una de 6 la fan amb raïms pagats al pagès entre 25-30 cèntims, així la pagesia sovint obté menys del 10% del valor de l’ampolla i això vol dir que no cobreix ni el cost de producció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: