Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Uns 150 tractors participen a Vilafranca en la mobilització per a reclamar uns preus justos

Un altre dels problemes amb el que es troba la pagesia és la manca de relleu generacional. Els joves es troben moltes dificultats si es volen incorporar en aquest món.

Des de primera hora d’aquest matí, l’esplanada de l’Hospital Comarcal ha acollit una concentració de tractors i vehicles que volien reivindicar-se contra l’empitjorament de les condicions de treball al camp. En el cas del Penedès, la principal queixa són els preus que es paguen pel raïm, però avui les reivindicacions arreu de Catalunya no només eren pel sector vitivinícola sinó per molts altres productors, tal i com explica el coordinador territorial de l’Àrea metropolitana d’Unió de Pagesos, Josep Esteve. Esteve parla també de l’augment desmesurat de costos de producció.

A l’àmbit penedesenc, la principal crisi és en els preus del raïm. El responsable del sector de la vinya d’Unió de Pagesos, Josep Marrugat, explica les principals queixes, entre elles que s’assoleixi com a mínim un preu de 50 cèntims el kg de raïm.
La reclamació no la fan només cap a les grans empreses sinó també a les administracions.

Un altre dels problemes amb el que es troba la pagesia és la manca de relleu generacional. Els joves es troben moltes dificultats si es volen incorporar en aquest món. Ho explica el viticultor vilafranquí Ferran Mulet.

La tractorada ha sortit a 3/4 de 10 de l’Hospital, passant pels carrers del centre de Vilafranca i arribant a la plaça Àgora. Allà, davant de l’oficina comarcal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i l’INCAVI s’ha llegit un manifest i ha finalitzat l’acció reivindicativa. Pel proper 15 de març s’ha convocat una manifestació conjunta a Madrid.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: